Talentontwikkeling

Talentontwikkeling

Talentontwikkeling

Je talenten zijn die sterktes, kwaliteiten die van nature al sterk aanwezig zijn en die je verder ontwikkeld hebt. Het zijn de eigenschappen die je energie geven, waarvan je in de flow geraakt, die je doen excelleren. Het zijn dingen die je goed kunt én graag doet. Anders dan competenties, aangeleerde kwaliteiten die je goed kunt, geven talenten je ook energie. Het zijn je drijfveren, je kwaliteiten die je van nature hebt en die je vaak ook moeiteloos inzet.

Kerntalenten, de blauwdruk van je persoonlijkheid

Elke mens is uniek en heeft zijn eigen sterktes. Die talenten op het spoor komen of in kaart brengen, is belangrijk om vol energie en passie te doen waartoe je ‘geroepen’ bent. Sta je op een kruispunt in je leven en weet je niet goed waarvan je nu echt energie krijgt, dan kan een KernTalentenanalyse je vooruit helpen. Je Kerntalenten geven immers de kern van je persoonlijkheid weer.

KernTalenten gaan over je karakter, je potentieel (wat zou je goed kunnen als alle randvoorwaarden zoals opleiding, gezondheid,… vervuld zijn) én je intrinsieke motivatie (je natuurlijke goesting, wat je graag wil en leuk vindt). Alle KernTalenten samen vormen de blauwdruk van jouw unieke persoonlijkheid. Externe invloeden zoals opvoeding, milieu, kansen, levensgebeurtenissen … bepalen je verdere ontwikkeling, maar de kern, de 'aard van het beestje', verandert niet.

Die blauwdruk is niet beperkend of 100% determinerend, maar geeft wel de grenzen van de mogelijkheden aan, m.a.w. KernTalenten zijn het fundament waarop talenten/competenties verder ontwikkeld kunnen worden. Hoe sneller je dat ontdekt, hoe beter je ermee aan de slag kunt.

Waarom een KernTalentenanalyse laten doen?

Ontdek meer

Pas als je jezelf goed begrijpt en kunt aanvaarden, kun je meer begrip opbrengen voor anderen.

Contacteer ons